Nr konta na które wpłacamy opłaty za żywienie do 15-tego każdego miesiąca

64 1030 1508 0000 0005 5070 2061

OD 1 WRZEŚNIA 2020 DZIENNA STAWKA ŻYWIENIOWA WYNOSI 10 ZŁ

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

19.10.2020

Płatki kukurydziane na mleku

150 ml(7)

Bułka wrocławska 40 gr (1)

Masło 3 gr (7)

Dżem 20 gr

Herbata owocowa z cytryną 150 ml

Banan 100 gr

Krupnik 200 ml (1,9)

Naleśniki z serem i polewą jagodową 140 gr (1,3,7)

Mięta 150 ml

Bułka kajzerka 40 gr (1)

Masło 3 gr (7)

Indyk pieczony 20 gr (7)

Sałata, papryka 20 gr

Arbuz 70 gr

Herbata 150 ml

WTOREK

20.10.2020

Chleb staropolski 40 gr (1)

Masło 3 gr (7)

Ser żółty 20 gr

Ogórek kiszony, rzodkiewka 20 gr

Kakao (7)Herbata z cytryną 150 ml

Jabłko 100 gr

Zupa pieczarkowa 200 ml (7,9)

Ziemniaki 80 gr

Kotlet mielony 60 gr (1,3)

Bukiet warzyw na parze 70 gr

Kompot 150 ml

Bułeczka drożdżowa z kruszonką 40 gr (1)

Masło gr 3 gr (7)

Gruszka 70 gr

Mleko (7)/herbata 150 ml

ŚRODA

21.10.2020

Bułka ciabatta 40 gr (1)

Masło 3 gr (7)

Wędlina wieprzowa 20 gr

Ogórek, rzodkiewka 20 gr

Kawa zbożowa (7)\Herbata

z cytryną 150 ml

Mus owocowy 100 gr

Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym 200 gr (1,7,9)

Kopytka ze szpinakiem

i sosem dyniowym 140 gr (1,3,7)

Ogórek w słupkach 70 gr

Mięta 150 ml

Bułka grahamka 40 gr (1)

Pasztet pieczony 20 gr (1)

Masło 3 gr (7)

Papryka, rzodkiewka 20 gr

Banan 70 gr

Sok 150 ml

CZWARTEK

22.10.2020

Płatki gryczane na mleku 150 ml (7)

Bułka orkiszowa 40 gr (1)

Masło 3 gr (7)

Pasta z sardynek i twarogu 20 gr (3,7)

Papryka, pomidor 20 gr

Mleko(7)/herbata owocowa

z cytryną150 ml

Banan 100 gr

Zupa z soczewicy 200 ml (7,9)

Placuszki z kurczakiem i warzywami 140 gr (1,3)

Surówka z marchewki i jabłka 70 gr

Kompot 150 ml

Ciasto „Murzynek z jabłkiem” 100 gr (1,3)

Winogrono 70 gr

Herbata 150

PIĄTEK

23.10.2020

Bułka z makiem 40 gr (1)

Masło 3 gr (7)

Wędlina drobiowa 20 gr

Ogórek, papryka 20 gr

Kakao (7)/herbata z cytryną 150 ml

Jabłko 100 gr

Zupa ogórkowa z ryżem 200 ml (1,7,9)

Ziemniaki 80 gr

Kotlet z ryby 60 gr (1,3,4)

Surówka z kiszonej kapusty 70 gr

Mięta 150 ml

Bułka owsiana 40 gr (1)

Masło 3 gr (7)

Twarożek z rzodkiewką 20 gr (7)

Pomidor 20 gr

Mandarynka 70 gr

Sok 150 ml


Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem  alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności  występują  kwestie związane z alergiami  i nietolerancją pokarmową.Informacje o alergenach
*Jadłospis może ulec zmianie
(..)
  NUMER ALERGENU

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.glutenZboża zawierające gluten, tj. Pszenica, jęczmień, owies, orkisz I produkty pochodne
2. skorupiaki Skorupiaki i produkty pochodne
3. jajka Jaja i produkty pochodne
4. ryby Ryby i produkty pochodne
5. orzeszki Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. soja Soja i produkty pochodne
7. mleko Mleko i produkty pochodne
8. orzechy Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. seler Seler i produkty pochodne
10. gorczyca Gorczyca i produkty pochodne
11. sezam Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. ️ Dwutlenek siarki
13. lubin Łubin
14. mieczaki Mięczaki