Kotlety po mazursku

 

Składniki

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • Sól, Pieprz
  • Farsz:
  • 3 jajka 
  • Pęczek koperku
  • 30 dag szynki konserwowej
  • 10 dag sera
  • Sól
  • pieprz
  • 2 łyżki keczupu
  • Panierka:
  • 3 jajka
  • bułka tarta

Przygotowanie

Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Smacznego:)